Know the truth

Bitcoin

Depositie van Craig Wright’s vrouw toont weinig begrip voor Bitcoin Privé Sleutels

Volgens een rechtbank die op 30 juni een dossier heeft ingediend, heeft de zaak Kleiman v. Wright de juryrechtspraak uitgesteld tot 13 oktober in het gerechtsgebouw van de Miami Division. Intussen blijkt uit een verklaring van de vrouw van Craig Wright, Ramona Watts, dat zij weinig begrip heeft voor de werking van Bitcoin na jarenlang getrouwd te zijn geweest met de zelfverklaarde ‚cryptocentrische uitvinder‘.

De afzetting van Craig Wright’s vrouw – Ramona Watts

Onlangs nog rapporteerde news.Bitcoin.com over de Gavin Andresen depositie in de beruchte Kleiman v. Wright miljarden-dollar rechtszaak. Ira Kleiman, de broer van de inmiddels overleden Dave Kleiman, klaagt Craig Wright aan voor het manipuleren van Dave’s vermeende bitcoin holdings ter waarde van 5,1 miljard dollar, ten tijde van de oorspronkelijke indiening op 14 februari 2018.

„In april 2013, slechts enkele maanden voor de intrede van Bitcoin in de mainstream, stierf Dave na een lange strijd met MRSA,“ luidde de beschuldiging van het Kleiman landgoed. „Op het moment van zijn dood was niemand in zijn familie zich bewust van de omvang van zijn betrokkenheid bij de oprichting van Bitcoin. Ook was men zich er niet van bewust dat hij met Craig een ongelofelijke som bitcoins had verzameld. Omdat hij besefte dat Dave’s familie en vrienden zich hiervan niet bewust waren, voerde Craig een plan uit tegen Dave’s nalatenschap om Dave’s bitcoins en zijn rechten op bepaalde intellectuele eigendommen die met de Bitcoin-technologie verbonden waren, in beslag te nemen“.

Het oorspronkelijke gerechtelijk bevel voegt daar nog aan toe:

„Als onderdeel van dit plan vervalste Craig een reeks contracten die bedoeld waren om Dave’s activa over te dragen aan Craig en/of bedrijven die door hem werden gecontroleerd. Craig heeft deze contracten geantedateerd en Dave’s handtekening erop gezet.“

Op 19 maart 2020 werd een andere depositie opgenomen met Craig Wright’s vrouw, Ramona Watts. Echter, haar depositie werd verzegeld tot 27 juni 2020, en het is nu beschikbaar voor het publiek. Uit het interview met Watts blijkt dat ze de aard en de technische aspecten van Bitcoin niet echt leek te begrijpen, met name de privé-sleutels, ook al beweert haar man dat hij Satoshi Nakamoto is. Bovendien onthult Watts dat ze sinds januari 2020 directeur is van twee bedrijven; Wright International en Tulip Trading.

Watts besprak ook de vermeende „Tulip Trust“, die blijkbaar een groot aantal bitcoins bezit. Wright’s vrouw legt uit dat ze op de hoogte was van de zogenaamde bitcoin stash en in 2012. Ondertussen had de familie „niet veel geld“ en was Craig „dag en nacht aan het werk en het was financieel erg moeilijk“.

Op dat moment had Watts „geen idee waar Bitcoin echt over ging“, zo staat er in het transcript. Wright legde haar echter uit dat het geld opzij was gezet voor specifieke ondernemingen in de toekomst. „Dit is mijn levenswerk, we zullen ervoor moeten zorgen dat er bepaalde regels zijn voor dit vertrouwen, zodat de bitcoin alleen voor bepaalde dingen kan worden uitgegeven,“ zei Wright naar verluidt acht jaar geleden tegen zijn vrouw, volgens de schriftelijke getuigenis van Watts.

Als je de privé-sleutels van de Bitcoin niet hebt, betekent dat niet dat je die Bitcoin niet bezit.

Tijdens een gesprek met Andrew Brenner, een advocaat van Ira Kleiman, had Watts een interessante technische kijk op hoe bitcoins kunnen worden besteed. Toen Brenner Watts vroeg of hij de munten niet kon uitgeven omdat ze niet de „volledige privé-sleutels“ hebben, zei ze dat ze denkt dat er andere manieren zijn om de bitcoins uit te geven.

„Ik geloof wel dat er andere manieren zijn om de bitcoin te besteden, op voorwaarde dat ze volgens de wet zijn – ze voldoen aan het doel van vertrouwen met wettelijke middelen, maar ik weet niet hoe,“ antwoordde Watts. „Ik vergelijk het met als je je autosleutel bent kwijtgeraakt en je niet echt naar een bepaalde plaats kunt rijden, maar als je de wegenwacht belt en zegt: „Dit is mijn auto,“ moet je ze wat bewijs laten zien dat het jouw auto is. Het is duidelijk dat je niet zomaar op een parkeerplaats kunt gaan staan en zeggen: „Die grote sportieve Mercedes is mijn auto.“ Als je ze bewijs toont dat het jouw auto is, kunnen ze je misschien een andere sleutel geven of de deur voor je openen.“

Toen Brenner op Watts drukte voor meer antwoorden, zei hij anders dan „geloven dat er een manier is om het te doen.“ Ze wist niet hoe ze de bitcoin in het vertrouwen moest uitgeven. En Watts reageerde door te zeggen:

„Op dit moment kunnen we dat niet, omdat we niet de volledige privé-sleutels van het vertrouwen hebben. Maar het betekent eigenlijk niet dat het vertrouwen – het is erg moeilijk uit te leggen. Dus je hebt niet de privé-sleutels van de bitcoin, maar het betekent niet dat je die bitcoin niet bezit. Ik weet niet zeker of je dat begrijpt. We hebben niet de privé-sleutels die nodig zijn om de bitcoin op die manier uit te geven. Maar ik geloof dat er andere manieren zijn. Ik weet niet zeker of het uitgaven zijn of dat het opdrachten zijn, ik geloof dat er wettelijk gezien andere manieren zijn om het te doen, maar ik weet niet hoe.“

Kleiman v. Wright Jury Procesreeks voor 13 oktober…

Watts bespreekt ook Dave Klieman in groot detail en enkele schijnbaar gecodeerde bestanden die elektronische bestanden bevatten die naar verluidt „Craig’s notities“ bevatten. „Er waren formules en algoritmen over hoe je prive-sleutels berekent,“ zei Watts. Craig’s vrouw sprak ook over Denis Bosire Mayaka en Uyen Nguyen, die vele belangrijke rollen met betrekking tot het zogenaamde ,,Vertrouwen van de Tulp“ schenen gespeeld te hebben. Watts zei ook dat de familie Wright een moeilijk jaar had in 2014, toen hun „computers [werden] gehackt, personal computers thuis, en de computers op kantoor.“

Net als Andresen’s getuigenis, geeft de getuigenis van Watts wat meer perspectief in het mysterieuze leven van Craig Wright, de man die beweert Satoshi Nakamoto te zijn. De rechtszaak lijkt te gaan procederen en Covid-19 houdt de rechtsgang tegen. Vanaf 30 juli 2020 tekende rechter Beth Bloom een bevel dat nota neemt van een juryrechtspraak die voor 13 oktober 2020 wordt gereset, maar er is een kalenderresetoproep gepland voor een week eerder.

Wat vindt u van de getuigenis van Watts en de juryrechtspraak die medio oktober wordt gehouden? Laat ons weten wat u van deze zaak vindt in het commentaargedeelte hieronder.

Leave a Reply